Duurzaam

Duurzaamheid is het zorgen voor evenwicht tussen, mens, milieu & economie om onze aarde niet uit te putten voor nu maar ook voor de komende generaties.

Een duurzame ontwikkeling is een ontwikkeling die tegemoet komt aan de levensbehoeften van de huidige generatie zonder die van toekomstige generaties tekort te doen.

Jaarlijks verbruikt elke Europeaan bijna 15 ton grondstoffen en produceert hij/zij tot wel 500 kg afval. Daar moeten we samen wat aan doen.

Wij als HDO Dakbedekkingen BV hebben er dan ook voor gekozen om actief duurzame producten te promoten. Wij kunnen u van dienst zijn met daktuinen, duurzame systemen, luchtzuiverende dakbedekking en toepassen van gerecyclede materialen.

Lees hier meer over onze duurzame systemen:

Dakbedekkingen

IKO roof concepts

Circulaire daksystemen

Het oude lineaire model botst op zijn grenzen. De kloof tussen vraag en aanbod voor primaire grondstoffen blijft stijgen. Die zet zich nu ook voort in afgewerkte producten. Om deze kloof te verkleinen en bij te dragen aan een circulaire productomloop kunnen oude daksystemen hergebruikt worden. De daksystemen worden volledig demonteerbaar gemaakt. Dan kunnen de dakproducten na hun gebruiksperiode worden teruggenomen om deze te verwerken tot nieuwe producten. Zo kunnen de huidige bitumen bijvoorbeeld gebruikt worden om nieuwe waterdichtingsproducten te produceren. Door op deze circulaire methode te werk te gaan wordt gebruik van nieuwe grondstoffen verminderd.

Een voorbeeld van circulaire daksystemen zijn deze van IKO Atelia. Deze zijn voor minimaal 25% tot wel 50% gemaakt van secundaire grondstoffen. Eerder was deze claim nog 20%. Deze ontwikkeling heeft plaatsgevonden in een tijdsspan van 2 jaar. Er zijn constante ontwikkelingen in het ontwerpen van circulair productdesign. Hierbij is het doel een zo hoog mogelijke reductie van primaire grondstoffen.