Dakbestrating

Door middel van dakbestrating wordt anders verloren ruimte efficiënt benut. Op daken worden steeds meer buitenruimtes gecreëerd. Om die buitenruimtes te kunnen handhaven worden er ook hogere eisen aan de dakbestrating gesteld. Met name het intensieve gebruik en zwaarder belasting spelen daarbij een rol. Er zijn verschillende toepassingen waar een dak multifunctioneel voor kan worden gebruikt. Zo kan je er sportdaken, schoolpleinen, dakterrassen, of daktuinen op aanleggen.

Drainagetegels

Dit is een dakbestratingsysteem voor elk plat dak. Dreen®Nxt is een voorbeeld van dit soort tegels en is beschikbaar in de formaten 30×30, 50×50 en 60×40 cm, in verschillende diktes. Dreen®Nxt heeft een uitsparing aan de onderkant van de tegel. Deze uitsparing past precies in een lockplate, waardoor de tegel vast en opgesloten komt te liggen. Zo kan het tegelveld nooit schuiven of losraken. De waterafvoer is bij Dreen®Nxt gewaarborgd door de sleuven aan de zijkanten van de tegel. De tegel heeft verzonken, afgeronde sleuven, die niet zichtbaar zijn als je op het dakterras kijkt, waardoor een mooi strak lijnenspel op het loopoppervlak ontstaat.

Keramische tegels

De keramische tegels geven het dakterras een moderne strakke uitstraling. Dreen®Ceramica is zo’n keramische tegel. Door hun hoge anti-slipwaarde zijn ze geschikt om te gebruiken op het dak. De tegels zijn maatvast en verkrijgbaar in meerdere formaten. Doordat de tegels lichtgewicht zijn, zijn ze ook zeer geschikt voor renovatie van dakterrassen of galerijen.

Pardak

De prestatie-eisen voor een dak waarop auto’s rijden, remmen en (par)keren zijn hoog. Grote parkeerdaken moeten bestand zijn tegen hogere snelheden en intensief gebruik. In dit gepatenteerde systeem worden drukverdelers en hoekstukken gecombineerd met spanelementen. Dat betekent niet alleen een hogere stabiliteit, maar ook minder contactgeluid door het geringe aantal naden.